Valassaaret

 


Valassaaret, tuo Merenkurkun uloin saariryhmä, oli jo pitkään ollut listallani kohteista jotka haluan jakaa myös muille ihmisille, joilla on halua liikkua luonnossa ja nähdä uutta..

Matka Valassaarille kestää reilun tunnin moottoriveneellä ja niinpä kun meitä yhteensä 12 ihmistä istahti veneen kyytiin toukokuisena aamuna Svedjehamnin satamasta, saimme kokea miltä juuri jäistä paljastunut Merenkurkun ulkosaaristo tarjoaa. Pärskeet ja kylmä viima sivuutettiin ja voitettiin talvipukeutumisella.

Veneilijälle haasteen toivat jäiden viemät reimarit ja karikkoiset rannat. Ammattimies kuitenkin luovi meidät ammattitaidolla perille turvallisesti.

Noustessamme rantaan majakkasaareen, pääsimme heti kokemaan ja näkemään majakan joka ylpeänä loisti saarella. Tuolla majakalla on paljon kerrottavanaan ja siihen kertomukseen kannattaa tutustua esim täältä https://www.luontoon.fi/merenkurkku/reitit/valassaartennahtavyydet

Yhdessä patikoimme tuon karun mutta kauniin saaren läpi, tutustuen sen historiaan ja muistomerkkeihin kunnes saaren toisessa päässä veneilijä jo ystävällisesti odotti meitä ja tällä kertaa ajoimme takaisin lähtöpisteeseen avomeren kautta.

Hetken huilattuamme ja vaatteita vaihdettuamme, kävimme myös Björkö Painike mantereen puoleisen reitin patikoimassa jossa saimme ihailla mm kalojen nousemista kutsua varten sekä niitä kauniita maisemia mitä tuo reitti tarjoaa. Tuosta reitistä tarkempi kuvaus jo toisessa blogissa tällä sivustolla.
Björkö - Painike mantereen puoleinen reittiKommentit