Pyhä-Häkin kansallispuisto

 


Kesäkuisen viikonvaihteen 2020 vaelluskohteena ollut Pyhä-Häkin kansallispuisto oli jälleen yksi kohde, joka on kauneutta tulvillaan. Puisto joka tunnetaan ikimetsistään antoi parastaan kun eteeni aukesivat kauniit suomaisemat ja niityt, kuten myös kangasmaastot ja kallioiset harjanteet.


Tulijärven kierros on 17 km mittainen mutta itselläni pituutta toi lisää poikkeamat mielenkiintoisilta näyttäville poluille. Ja kun reissu oli toinen yöreissuni tälle vuodelle, ei minulla ollut kiirettä mihinkään.
Rinkka selässä taivalsin ja kun oli ehkäpä vuoden lämpimin päivä kyseessä, kävin itseäni kastelemassa järvissä patikointi reitin varrella. Istuin myös hetkittäin kantojen tai kaatuneiden puiden päällä, kuunnellen .... niin, en mitään, sillä luonto oli hiljainen, ei edes tuulenvirettä juurikaan ollut. Eläimet pysyivät piiloissaan, varmaankin ajatellen että kulkekoon tuo ihminen tuolla läkähdyttävässä helteessä, me nautimme varjoista.


Kuten kansallispuistot , myös Pyhä-Häkki oli kansoitettu hyvin, mutta ihmisethän eivät usein kohtaa luonnossa koska alue on laaja. Muutama vastaantulija sentään oli. Kun reitin voi kiertää useaa vaihtoehtoa hyödyntäen. Siellä on kaikille sopivia reittejä lyhyestä aina vaellusreitteihin, joten sopii kaikille ja saa myös minun suositukseni.Kommentit