Isokallion autiotupa ja laavu Töysässä Alavudella sijaitsee Isokallion laelle Töysän Talsijoiden talkootyönä pystyttämät autiotupa sekä sen vieressä sijaitseva laavu.  Tämä paikka on saavutettavissa joko patikoiden tai talvella hiihtäen tai lumikenkäillen, sillä se sijaitsee Töysän keskustan Iivarin liikuntakeskukselta kohti Tohnia suuntaavan reitin varrella. Reitti on osa Kuuden tähden reitistöä josta enemmän tietoa mm täältä https://www.kuudentahdenreitisto.fi/etusivu.html

Laavulta on upea näköala housunjärvelle päin puiden latvojen yli, kallion laelta.

Tämä kohde on upea retkikohde niin pitemmän vaelluksen tekijöille kuin vain laavulla käymistä suunnitteleville. Autiotupa on yksi hienoimmista mitä olen matkoillani kohdannut. Sieltä löytyy yhtenäinen makuualusta useammalle henkilölle, hyvin toimiva ja vetävä kamiina joka lämmittää tuvan nopeasti. Ruokailua varten kohteessa on jykevä pöytä jonka ympärillä penkit. Ovessa   ei ole lukkoa kuten autiotuville ominaista onkin.

Erillään tuvasta sijaitseva laavu on upean näköalan omaavalla paikalla ja sen sivuutettuaan tullaan puuliiterille jonka toisessa päässä on siisti huussi.

Itse vietin täällä yhden yön tammikuussa 2023 ja voin suositella kaikille erähenkisille ihmisille vierailukohteeksi.

Aiemmin mainitsemani vaellusreitin lisäksi paikalle pääsee autolla kääntymällä Töysän suunnasta Isokallion metsätielle jota pitkin ajettaessa 1,9 km tullaan pienelle parkkipaikalle , josta lähtee muutaman sadan metrin mittainen polku autiotuvalle. 


Kommentit