Noormarkku ja PomarkkuNoormarkku, Torajärvi - Mustalahti, 

Poikeljärven reitti ja vielä 

Pomarkku ja Isonevan reitti. 

Siinäpä tämä sunnuntai kului leppoisasti.

Vaikka mennessä satoi jopa räntää niin nuo kolme reittiä sai mennä suht kauniissa syksyisessä säässä.

Torajärvi-Mustalahti reitti oli liukas ja sisälsi jonkun verran kallionousuja joten siellä vaelluskengät tulevat tarpeeseen.... Reitin varrella yksi laavu ja Mustalahdessa riihi, joka tosin oli säpissä... Paikkapaikoin tosi kaunista..... Kannattaa käydä kokemassa.

Sieltä sitten Poikeljärven reitille joka oli todella kallioinen ja paikoin sai olla todella tarkkana mihin askeleensa laski..... Silti kiva ja luonnonkirjoa täynnä oleva reitti ja Poikeljärven rannassa kiva ja viihtyisä pikkulaavu. Vaikka reitti oli lyhyempi kuin edellinen, täällä meni aikaa lähes yhtä paljon sillä kalliot asettivat haasteita matkan teolle.

Kotimatkalla vielä Isonevan kierros Pomarkussa joka oli rauhan tyyssija ja jossa upottava suo oli vain yhden harha-askeleen päässä, tosin tornille johtavan polun pitkospuut olivat leveät ja hyväkuntoiset ja toista kauttakin takaisin kiertävän polun pitkospuut kantoivat.

Tässä kertomukseni noista kohteista, joiden kokonaispituus vain noin 20 km mutta haastavuuden vuoksi aikaa niissä meni, videokoosteena.


Kommentit