Kahden kansallispuiston vaellusSalomaa on tehty, jotta siellä ei asuttais, jotta siellä Jumala yksin olla sais  astuskellen sammalmattojansa, ympärillään koko luomisen kansa.

Meidätkin hän kaiketi mukaan tulla sais, kunhan malttaisimme jättää tärkeytemme pois, viipyä vaistojen salamyhkäisten ajeltavana, huulilla hyvin yksinkertainen, harras sana,

Ristiriidaton tänne, jossa kuulla saa, kuinka käpy oksalta maahan putoaa, jossa on monta pyhästi puhdasta puuta, ihmistä jos ei, on sitä enemmän muuta 

Näin lukee eräässä taulussa Pyhä-Häkin kansallispuistossa, Aaro Hellaakosken runossa.

Tämä kansallispuisto oli toinen marraskuisen viikonlopun kahden kansallispuiston vaellukselta.  Toinen oli Salamajärven kansallispuisto.

Pyhä-Häkissä kävin,  yhdessä kolmen naisen kanssa suht helpon, mutta kauniin, vajaan 7 km vaelluksen noin -17 asteen pakkas-säässä.  
Lunta jo reitillä oli, mutta se ei muodostanut ylitsepääsemätöntä haastetta.

Tuon vaelluksen jälkeen ajoimme Kaunislammen erämökille, jossa yövyimme. Mökki on Metsähallituksen omistama vuokramökki. Mukavasti siellä tarkenimme, kamiinan muodostamassa lämmössä. 

Seuraava päivä valkeni hiukan leudomman sään vallitessa ja lähdimme valloittamaan Salamajärven kansallispuistoa. Kuvista voi nähdä kuinka lumikinokset reitillä veivät vaeltajista voimat. Silti matkaa kertyi yli 12 km.

Olimme ensimmäisiä vaeltajia tuossa lumimäärässä ja se alkoi selkeästi tuntumaan pohkeissa ja väsymyksenä vaativan keskittymisen seurauksena. 

Pitkospuilla oli paikoin 20 cm lumikerros jota aurasimme kulkiessamme jaloillamme. Kivijatat olivat peittyneet lumeen ja niillä oli erityisen haastavaa kulkea.

Rankka mutta antoisa vaellusviikonloppu takana.

PYHÄ-HÄKKI


 

KAUNISLAMPI
SALAMAJÄRVIKommentit