Allisen polkuKaunista ja luonnonläheistä, muinaishautoja sekä ryteikköjen keskellä selviytymistä... Siinäpä tämän illan suoriutuminen joka lähti liikkeelle Merkkikiveltä Laihialla kohden Allisenpolkua elokuussa 2020,

Allisenpolku kaikkine infotauluineen voisi olla lapsiperheille oiva tutustumiskohde sillä reitillä on kerrottu hyvinkin kattavasti luonnossa kasvavista puista, pensaista ja kasveista ja lisäksi näköala kivi voisi olla elämys.

Siisti laavu puolestaan antaa hyvät puitteet tauolle. Laavulta lähtee polku muinaishaudoille jossa ihmiset on haudattu maanpinnalle ja kasattu kiviä suojelemaan heidän viimeistä leposijaansa.

Periaatteessa siitä pääsee jatkamaan reittiä pitkästi eteenkinpäin, mutta vain periaatteessa. Alussa näytti että polkua olisi ollutkin mutta jossain välissä se vain katosi ja jäljelle jäi ryteikkö.

Siksipä päätös kääntyä takaisin ei tullut yhtään liian aikaisin sillä tällä kertaa ilman kompassia oli paluureitistö hukassa ajoittain ja sen voi nähdä tuosta sportstracker kartastakin. 😄

Suositus ehdottomasti suht helpolle reitistöllä lähtöpisteestä tuonne kalmistolle mutta siitä eteenpäin vain kokeneen reittioppaan mukana ja päiväsaikaan sillä reitti on niin pahoin umpeen kasvanut että vaatii erätaitoja selvitäkseen siitä.

Matka kartalla ei anna todellista kuvaa illan patikasta sillä haastavuutta ei ryteikköosuudella puuttunut.

Silti olo on jälleen mitä mahtavin. Yksi uusi kohde jälleen plakkarissa 😊
Kommentit