ParraKun joku aika ennen tätä reissua patikoin Kakkorista Karijoelta Sivin kämpälle ja takaisin, päätin että käyn vielä Sivin kämpän ja Teuvan Parrankin välisen reitin.

Nyt toukokuussa 2020 oli se hetki käsillä. Maasto mennessä lähes tasaista mutta monimuotoista suojärvineen ja aarniometsineen. Upeat luntotornit tuolla välillä, mahdollistivat kurkien seuraamisen Suksenjärvellä. Jälkimmäisen lintutornin vieressä myös laavu joten oiva kohde myös perheille sillä sen ääreen pääsee myös autolla metsäteitä pitkin.

Sivin kämpältä kääntyessäni takaisin vesisade saatteli minua. Lutakkonevan joka on tuolla välillä, jouduin kiertämään tietä pitkin sillä se lienee kiellettykin ylittää ainakin tuohon aikaa vuodesta. Toisaalta se oli sen verran märkäkin ettei juurikaan houkutellut lähteä astelemaan.

19 km matkalle mahtui sekä kivikkoa että kuivia kankaita kuten myös upottavia kosteikkoja mutta oikeilla varusteilla mielenkiintoinen reitti.

Yksi reitti jota voin lämpimästi suositella. Itse menin sen kolmella tauolla mutta taukopaikkoja on menomatkalla hyvin ja paluureitilläkin yksi metsän siimeksessä. Koko matallani en nähnyt ketään muita joten rauhassa sai mennä ja ihailla ympäröivää luontoa.


Kommentit