Kankaanpää - Jämi

 Kankaanpään urheilukeskus oli lähtöpisteenä syyskuiselle maastopyöräretkelle kohti Jämiä.

Reitti oli kaikenkaikkiaan todella upea, sopien maastopyöräilyyn kuin nenä päähän. Muutama asfalttiosuus ei sitä pilannut.

Tuo 48 km pyöräily maastossa sai hymyn huulille sillä kaikki jotka maastossa ovat kauravoimaisella maastopyörällä liikkuneet, tietävät että tuollainen matka ei ole niin huono suorite 😉

Aiemmin olin jo ladannut gpx reitin puhelimeeni tuolle välille ja nyt huomasin että en tehnyt sitä turhaan. Jos pysyttelee Pirkan uralla, ei ongelmia luulisi tulevan, sillä se on hyvin merkitty. Jos haluaa kokea enemmän haasteellisia maastoja, kuten itsekin halusin, kannattaa reitti suunnitella etukäteen, sillä polkuja ja risteyksiä on matkalla hurjan paljon ja tarkkana on oltava pysyäkseen suunnassaan.

Jos pidät maastopyöräilystä, tämä reitti on mielestäni yksi "must" kohteista. Ja reittiä voi jatkaa vaikka kuinka paljon sillä Jämin päästä vain mielikuvitus on rajana mihin haluaa suunnata. Oma reittini tänään Jämin päässä rajoittui pieneen kierrokseen harjun päälle.

Pitkin reittiä oli ihmisiä ulkona joko pyörillä tai patikoiden. Kuka minkäkin matkan suorittaen, sillä hyvä ilma sai ihmiset liikkeelle. Jämin päässä piti hetki olla suojassa kun paikallinen sadekuuro päätti juuri sillä hetkellä saapua samaan kohteeseen.

Kommentit