SarvijärviKauhajoelta Isojoen kautta Poriin ajaessa on useita patikointireittimerkkejä tien varrella. Maaliskuussa 2020 päätin lähteä kokemaan yhtä niistä ja suuntasin Sarvijärven luontopolulle. Lähtö reitille on Isojoella Suojoentien varresta. Kyseessä on siis luontopolku nimensä mukaisesti , reitin voisin todeta olevan vaativa niiltä osin että se vaatii taitoja luonnossa kulkemisesta sillä reittimerkinnät olivat puutteellisia, reitti ajoittain puukaatojen ja risukkojen peittämä, avohakkuu alueilla polku katosi kokonaan ja muutoinkin polku oli hoitamaton. Siitä huolimatta kyläyhdistyksen sauna , joka on avoin kaikkien käyttöön sekä erilaiset leiripaikat olivat hyvin hoidettuja.

Tuonne saunalle pääsee autollakin jos ei halua patikoida vaan vain nauttia saunomisesta kallioisen rannan ääressä ja nauttia omia eväitään kesäkeittiössä.

Järvenrantaa kulkiessa tuli mieleen että voisi olla suosittu päiväpatikkapaikka mikäli reitti olisi hyvin hoidettu. Silti, jälleen yksi paikka jonne kannattaa mennä mikäli on tottunut luonnossa kulkija. Reitti ei ole esteetön eikä patikointireittinä sovi mielestäni lapsille. Nauti kuvasadosta jossa kuvia myös muilta vuodenajoilta jolloin olen retkiäni tuonne tehnyt.


Kommentit