Ritajärven luonnonsuojelualueHuhtikuisen päivän ulkoiluannos kävi toteen kun matka suuntautui Ritajärven luonnonsuojelu alueelle Sastamalaan. Alue valikoitui koska päätin että alkuperäisen suunnitelman mukainen reissu Seitsemiseen siirtyy kesemmälle jolloin siitä tulee yöreissu...

Mutta Ritajärvestä. Kolmen järven kiertävä reitti joka huikaisi kauneudellaan. Alue jossa patikoijat on otettu huomioon kaikilta osin. Ihminen joka viihtyy luonnossa, ei voi olla viihtymättä tuolla.

Tulipaikat, kodat, laavut ... kaikki kauniilla paikoilla. Pitkospuut jotka olivat aivan huippukunnossa. Maastoreitit todellisia patikoijan unelmia.

Reitit suunniteltu niin että ne voi mennä kaikki, kuten tänään tai sitten esim perheillä vain pienet pätkät vaikkapa jonkun noista järvistä laavulle tai kallioille. Tänään tuonne olivat tiensä löytäneet monet muutkin mutta tänä virusaikana toisensa sivuutettiin hymyillen, tervehtien mutta sopivalla välimatkalla. Itselläni reitin pituus oli 12 km mutta reitin voi suunnitella itselleen sopivaksi ja silti nauttia ympäröivästä luonnosta täysillä.

Reitistöllä aivan parasta A ryhmää ja siellä ollessa ajatukset siirtyivät jo kesään jolloin reitit eivät enää ole liukkaita ja luonto antaa parastaan.

Tänään kun jäät pauhasivat sulaessaan aavemaisilla äänillä, kun aurinko kimalteli kallioiden lomitse ja puiden välistä sekä järvien jäiden pinnoilta, saattoi ajatukset löytää tiensä satumaisiin maisemiin uppoutuen ja en olisi ihmetellyt jos jostain kallion kolosta olisi menninkäinen kurkkinut.

Suositukseni tuolle reitistöllä ja kiitokseni ensiluokkaisista opasteista sekä reitistön merkinnöistä.

Kommentit