PirulanvuoriJoskus pitää kokeilla omia rajojaan, näin huomasin ajattelevani kun taivalsin Aliselta Vehkajärveltä Pirulanvuoren kautta Huuhkajanvuorelle.

Sinne päästyäni ja siellä eväät syötyäni, päätin lähteä reitiltä kokeilemaan taitojani edetä ilman karttaa suomaastossa. Edettyäni hiukan yli 3,5 km suolla jossa ei polun polkua ollut oli tyydytys huipussaan kun huomasin saavuttaneeni kohteeni , jalat märkänä mutta mieli korkealla.

Kaikenkaikkiaan pitkälle yli 30 km takana noissa maastoissa, saattoi olla jopa oma ennätykseni vaativuudellaan.

Reitti kaikkineen upea kuten ehkäpä voit todeta kuvista, järviä tai lampia joita sai ihailla koko matkan varrella niin, että enää en tiedä montako niitä kiersin, mutta reitille toivoisi parempaa huolenpitoa mm viitoituksen suhteen, sekä maaston laavujen ja nuotiopaikkojen puutilanteen suhteen.

Pirulanvuoren näkötornille pääsee Laviantieltä josta muutama sata metriä upeisiin näköaloihin mutta koko reitti upea kokemus ken sen vaan tohtii lähteä läpiviemään.

Reitti ei ole rengasreitti joten sen joutuu palaamaan takaisin samoja polkuja pitkin, paitsi Huuhkajavuoren puolella jossa polkuja on enemmän.Kommentit