NuijapolkuYhden toukokuisen päivän, 2020, retki alkoi Santavuoren upeilla kallioilla käynnillä ja jatkui Loukajanvuoren näkötornille. Ensiksimainittu antoi hyvän kuvan metsistä jotka ympäröivät tuulivoimaloita ja jälkimmäinen kokonaiskuvan seudun alavuudesta. Upeat näkymät tornista.

Matka jatkui Nuijapolulle jonne lähtö Latvaharjulta. Koko reitti jäi kiertämättä mutta niin Pirunpelto kuin Meiskaisvuoren alueet toivat esiin sitä jylheyttä mitä Kurikan alueelta löytyy. Meskaisvuorella reitti välistä katoaakin mutta löytyy kyllä kun aikansa sitä etsii.

Noin 10 km lenkki kiertämällä Leevin kodan kautta takaisin Latvaharjulle on luonnon koko kirjon esittely ... Suosittelen käymään jos haluat kokea havumetsiä, kallioisia reittejä, peltoaukeita, pieniä lampia ja muita kauniita yksityiskohtia.

Seuraavan päivän patikointi Nuijamiehen polulla, sai tänään jatkoa kun reitti lähti käyntiin Kärrymiehen päästä.

Matka Poikarämäkän kodalle taittui metsäpolkuja pitkin suht tasaisessa maastossa. Lintulanlakialla pysähdyin hetkeksi ihailemaan kurkien soidinmenoja. Harmi vaan ettei puhelimeni kamera yltänyt tallentamaan sitä hetkeä.

Sieltä takaisinpäin Riihimäenkallion ja ennenkaikkea Rajakallion jylhyydet saivat jälleen minut toteamaan, kuinka kaunista vaan voikaan olla luonnossa.

Päivämatkaksi kertyi noin 11 km joten yhden tankkauksen taktiikalla, aivan kiva reissu... Suositukseni tällekin.


Tässä kuvakavalkaadissa kuvia eri reissuiltani näissä maastoissa.
Kommentit