Ketunlenkki YlihärmässäOsana tämän 2020 virusepidemian välttämistä , sekä osittain oman hyvinvoinnin edistämistä kun rakas tanssiharrastukseni on jäissä, lähdin jälleen metsään.

Liekö Isontalon Antti ja Rannanjärvi kulkeneet samoja reittejä mihin tieni tänään vei. Ainakin Rannanjärven kuolinpaikka oli matkani varrella.

Osana Ylihärmän Prännin patikkaa on Palaneen kallion reitti josta myös erkanee mm. Ketunpolku ja Pontikankeittäjän piilopaikka sekä jonka varrella on mm Akantappokallio ja paljon muuta. Maasto on aivan jotain muuta kuin mitä Pohjanmaalla yleisesti.

Reittinä vertaansa vailla sillä reitin opasteet eivät olisi voineet olla parempia. Reitti itsessään on pituuttaan (Noin 5 km) vaativampi . Kallioinen reitistö vaatii kuntoa, tasapainoa ja kokemusta patikoinnista.

Tähän aikaan vuodesta kun lunta ja jäätä on maassa kannattaa matkaan lähteä piikkikengillä ja kunhan sula maa koittaa, vaelluskengillä. Kannattaa varustautua siihen että matkaan kuluu aikaa sillä kallioilla hyppely ja kiipeily vaatii sitä.

Laavu jolle pysähdyin on esimerkillinen hyvin hoidetusta erälaavusta jossa voisi vaikkapa yöpyä.

Reitti siis ei ole esteetön mutta huippuihana kaikkine korkeuseroineen ja maasto vaihteluineen. Suosittelen niille jotka nauttivat luonnon monimuotoisuudesta ja tuntevat että ovat kykeneviä tällaisen reitin läpimenemään.

Kommentit