AlkkianvuoriKun kerran oli niin kaunis ilma ulkona ja kun sattui iltapäiväkin olemaan vapaata niin johan mieli taas veti luontoon.

Tällä kertaa kohteenani oli Alkkianvuoren patikointireitit Parkanossa. Upeasti punaisilla merkeillä puissa opastettu reitti viehätti monimuotoisuudellaan. Positiivista oli reitin varrella olevat infotaulut joista sai lukea niin historiasta kuin luonnon ihmeistä.

Reitti itsessään oli paikoin jo kuiva, mutta paikoin myös hyvin liukas. Vaikka pohjissa oli tälläkertaa nastapohjalliset, niin pito petti pari kertaa. Joten sinne kannattaa mennä varovaisuutta noudattaen ja tähän aikaan nastakengillä.

Vaativuustaso reitillä on mielestäni kohtalainen, sillä reitti ei ole esteetön, vaan varsinkin alku- ja loppupätkillä hyvinkin kivikkoinen joka vaatii myös tarkkaavaisuutta kulkemisesta. Silti reitti on todellakin kokemisen arvoinen ja matkan voi tehdä lyhyempänä tai pitempänä koska reitiltä lähtevät erilliset osuudet pitemmille reiteille.

Kota on todella laadukas, Alkkianlammen rannalla, ulkona iso pöytä ja tien varressa ulkohuussi. Kodalle voi ajaa autolla ja viettää siellä vaikka perheretki päivä. Ulkoilureitti lähtee kodan välittömästä läheisyydestä.

Suosittelen reittiä mikäli olet tottunut luonnossaliikkuja ja varustaudut asianmukaisilla varusteilla. Myös kesäaikana kunnollisilla ja pitävillä kengillä.
Kommentit